Andrei Vieru despre intelectuali. Cioran.

Eu nu sunt intelectual. Pentru mine intelectualul e cineva care comentează, când se-ntalnesc doi intelectuali, întrebarea tipică e: “ce-ai mai citit?”. Pe mine nu prea mă interesează statutul de comentator. Când scriu cărți, eseuri, pe mine nu mă interesează să scriu nici despre Shostakovich, nici despre Cioran. Dacă eu am niște idei și Cioran poate să fie un punct de pornire pentru exprimarea propriilor idei, atunci da, perfect, dar așa, să-l comentez pe Cioran doar ca să comentez, nu mă interesează. 

Andrei Vieru, invitat la emisiunea Garantat 100%

Spre rusinea mea, stiam atat de putine despre acest minunat om comparat cu Chamfort si La Rochefoucault! “Oare Cioran si Andrei Vieru vor fi ultimii mari scriitori francezi?” Si noi, romanii, habar n-avem cine-au fost Cioran si Andrei Vieru…

1 thought on “Andrei Vieru despre intelectuali. Cioran.

  1. bluf

    ”Numai fericirile muzicale îmi dau senzaţia de nemurire. Acele zile senine în care inima ia culoarea cerului şi-n care renasc extaze sonore cu amintiri de dincolo de orizont! În zadar ai mai căuta atunci lacrimi pentru timp.”
    ”Numai îngerii mă mai pot mângâia. Aceste nefiinţe, ce ”trăiesc” pierzându-se fiecare în extazul celeilalte. O lume de extaze reciproce… Amintirile mele, cu imagini de Botticelli şi armonii de Mozart, mă-ntorc undeva departe, când lacrimile erau închinările soarelui…” E. CIORAN =)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.